Nigériai menedékkérő egy katonai rendőrt ütött le olasz postánál, a plébánián lakik

Frosinone postáján akadt ki egy afrikai migráns, mert nem volt pénz a számláján. A hivatal vezetőjével kezdett el veszekedni amiatt, majd a kiérkező katonai rendőrök egyikét le is ütötte. Valamint támadó eszközökkel is felszerelkezett a másik ellen, vasrúddal és útjelzőtáblával. Az agresszív afrikai a helyi plébánia vendége. Az olasz város püspöke szerint nagyon hasznosak az olasz gazdaságnak a migránsok.

Május 23-án szerdán a késő délelőtti órákban a 20 éves Godsent Harmony pénzt akart felvenni a bankkártyájával az automatánál, de a számlájára nem érkezett pénz. Az afrikai menedékkérő emiatt a posta alkamazottaira és igazgatójára támadt, akik a rendőrség segítségét kérték. A nigériai mérgében eszelősen ököllel verte a posta üvegfelületeit is. Két katonai rendőr érkezett ki a helyszínre, de az állítólag a szegénység, ínség és háborúk elől menekülő Harmony akkora erőnlétnek örvendett, hogy azon nyomban le is ütötte az egyikőjüket, majd a másik ellen is felfegyvekezett egy jelzőtáblát kikapva a földből, és még egy vasrúdat is talált valahogy a közelben. Végül egy újabb rendőri alakulatnak sikerült őt elfogni.


A képen: a frosinonei menedékkérő és az általa leütött rendőr

A Rómától 75 km-re délre fekvő, 46 ezer fős olasz város bírósága Harmonyt gyorsított eljárásban 2 és fél éves börtönbüntetésre ítélte tette miatt, de azonnal szabadon is engedték. Minden bizonnyal azért, mert létezik Olaszországban egy olyan törvényi lehetőség, hogy a 3 évnél rövidebb büntetést ki lehet váltani alternatív programmal is. A nigériai menedékkérő a helyi plébánia vendége.

Frosinone püspöke szerint a migráció jótétemény volt Olaszországnak az elmúlt években, mivel nagyon magas a migránsok hozzájárulása a nemzeti össztermékhez, és így az ország jólétéhez is. Idén januárban nyilatkozott így a Tg24 hírcsatornának Frosinone-Veroli-Frentino püspöksége által a Migránsok és Menekültek Világnapjára rendezett találkozó alklalmából. Beszélt még arról is, hogy azért is rendezték meg ezt a programot, hogy az emberek ne csak féljenek a migrációtól, hanem megértsék azt, hogy azon kívül hogy az egy történelmi tény, az pozitívan is hathat egy ország jólétére. A migráció integrációt is jelent Veroli Ferentino püspöknek, és sok éve óta már sok integrálódott bevándorló él a városában.

A fenti esetről a püspök nem fejtette ki a véleményét. Ő biztosan bízik benne, hogy Godsent Harmony is végül integrálódni fog, és pozitívan fog hozzájárulni az olasz GDP-hez és jóléthez.

Matteo Salvini a Liga vezetője, és Giorgia Meloni az Olaszország Testvérei párt vezetője azonban már nem ilyen bizakodóak. Salvini szerint “őrületes dolog” történt, és “hamarosan változni fog a helyzet”. Meloni pedig úgy kommentálta az esetet a facebook oldalán, hogy az “ő Olaszországában az elfogadhatatlan.” A Liga helyi koordinátora polgári őrjáratokat ígért a migránsok hasonló tetteinek a megakadályozására.

Az olasz híreket olvasva én pedig mindennap hálát adok az égnek, hogy Magyarországon nyugodtan a közlekedhetek a közterületeken és a közösségi terekben. És nem kell attól tartanom, hogy egy értelmileg és érzelmileg teljesen máshogy szocializálódott vadembernél egyszer csak elszakad a cérna valami miatt, és útjelző táblával kezd el hadonászni, amit csak úgy lazán kitép a földből a “szegény háborúk és ínség által legyengült menekült”. De biztosan valakiknek nagyon jó üzlet az, hogy fekete Afrikát csináljanak Európából, ahol speciális védelem nélkül életveszélyes az utcára lépni, vagy még úgy is.

Források:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/pugno-poi-sprangate-carabiniere-steso-migrante-1531460.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre