Nigériai menedékkérő banda vert meg egy rendőrt olasz vonaton

Egyre durvább támadásokat követnek el a jegy nélkül lógó migránsok az olasz vonatokon. A napokban egy kalauzt védelmező rendőrt intéztek el, miközben röhögve azt mondták, hogy úgy sem tehet ellenük semmit, mert ők menekültek. Eddig is rendszeresen fenyegették a kalauzokat, de ilyen brutális tettet még ezidáig nem követtek el vonaton.

Már évek óta visszatérő téma az olasz regionális és a jobboldali sajtóban a jegy nélkül utazó migránsok támadásai a kalauzok ellen. Először még próbálták ők maguk megoldani a helyzetet, de aztán többnyire rendőrt hívtak, ha nem akart a lógós migráns magától leszállni a vonatról.

Most vasárnap délután azonban már a kalauzt védő rendőrre is rátámadtak a nigériai bevándorlók a Milano-Lecco vonalon, és ütötték-verték, rugdalták mintegy tízen. Az eset azzal kezdődött, hogy a vasutas a menedékkérő jegyét merte kérni, aki ezen kiborult, és elkezdte az utasokat is inzultálni rajta kívül. Ekkor a 41 éves rendőr, aki éppen az esti szolgálatba utazott a vonaton, felfedte a kilétét, és próbálta lenyugtatni a nigériai fiatalembert. Ez azonban egyáltalán nem járt sikerrel, sőt még a vele együtt utazó honfitársai is bevadultak, és brutális ellentámadásba lendültek.




A nigériaik lefogták a kalauzt, a rendőrt pedig a többi utas szeme láttára durván megverték, és még a pénztárcáját is próbálták elvenni. Majd a következő állomáson kereket oldottak az áldozatukat vértócsában ott hagyva, és a szemtanúk szerint egy másik vonaton folytatták az útjukat.

Szerencsére végül is a sérülései nem voltak annyira súlyosak, mint ahogy az elsőre tűnt, de így is napokra kórházba került. Itt az Il Giornale lapnak elmondta, hogy miközben bántalmazták őt a nigériai férfiak, nevetve azt mondták neki, hogy úgy sem tehet ellenük semmit, mert ők menekültek. Beszámolt még arról is, hogy még akkor is tovább rugdalták őt az állítólag szegény háborúk, üldöztetés és ínség elől "menekülő" afrikaiak, amikor már a földön feküdt ájultan.

Két támadót bár már letartóztattak közülük, de valószínűleg valóban nem igen tesznek velük semmit a nagyon enyhe olasz törvények miatt. Így továbbra is röhögve verhetik az olaszokat, és még az őket védelmező rendőröket is ezek az afrikai “politikai üldözöttek” Soros és társai fura örömére.

Paolo Grimoldi a Liga képviselője és lombardiai titkára az üggyel kapcsolatban újból hangsúlyozta, hogy a hadsereg jelenléte kell a tartomány vonataira, ahogy ezt ők már korábban is jelezték a belügyminisztériumnak. Továbbá azt a témát is feszegette, hogy miért is kell az olaszoknak havi 1.100 eurót fizetni ezeknek a nigériai menedékkérőknek, akik sorra követik el a bűncselekményeket az országban, holott csak igen kis részük menekült az hivatalos adatok szerint is. 2016-ban például 15.616 nigériai kérvényezett menekültstátuszt Olaszországban, és abból csak 439-en voltak rá jogosultak.

A Liga politikusa hozzáfűzte még azt is, hogy maga a nigériai elnök is többször elmondta már, hogy az országából jórészt a bűnözők jönnek el Európába. Így a következő kormánynak szerinte egyik fő feladata kell hogy legyen az, hogy visszaviszi őket oda, mivel Olaszországban is főként csak bűnöznek. Az Öt Csillag Mozgalom programjában azonban sokkal inkább az szerepel, hogy első megoldásként átpasszolják őket más EU-s országokba a szolidaritás jegyében...

Forrás:

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/poliziotto-difende-capotreno-i-nigeriani-pestano-sangue-1523134.html

http://milano.corriere.it/notizie/cronaca/18_maggio_07/lecco-poliziotto-picchiato-un-gruppo-migranti-senza-biglietto-d2e1654e-51b6-11e8-b9b9-f5c6ed5dbf93.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/lecco-pestato-dai-migranti-sul-treno-tanto-siamo-profughi-1523625.html

https://milano.corriere.it/notizie/cronaca/18_maggio_08/lecco-l-agente-aggredito-treno-noi-profughi-non-puoi-fare-niente-cd67d22a-527d-11e8-b644-be5bfaf16efb.shtml

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/quelle-violenze-dei-nigeriani-lonorevole-grimoldi-ci-costano-1523794.html

http://www.video.mediaset.it/video/matrix/servizi/5-stelle-le-risposte-sull-immigrazione_813120.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre