Olasz néni az éhezéstől ájult el egy padovai közértben

Míg az afrikai menedékkérők 3 csillagos olasz szállodákban élve tüntetnek papírokért és a rossz körülmények miatt, addig az olasz nyugdíjasok egy részének még ennivalóra is alig van pénze, és hideg lakásokban fáznak.

A Soros-tervet már évek óta gőzerővel megvalósító baloldali olasz kormányok hatalmas pénzeket költenek az országukba illegálisan érkező migránsokra, és a saját állampolgáraiktól szinte minden szociális juttatást megvonnak. Így a korábban a rászoruló olaszokkal foglalkozó szociális szervezetek is kizárólagosan már csak a migránsokkal törődnek. Ez már régóta téma az olasz jobboldali sajtóban. Már eddig is jelentek meg riportok és felvételek például a zöldségpiacokon kidobott hulladékok között élelemért kutató nyugdíjasokról, de eddig ilyen megrázó esetről még adtak nem hírt, hogy egy nyugdíjas néni egyenesen összeessen az éhség és a hideg miatt.

Az Il Giornale jobboldali lap írt ma arról az online kiadásában helyi hírforrás alapján, hogy Padovában egy olasz nyugdíjas néni elájult az egyik közértben. A 75 éves néni elmondta a közértben lévő a többi vásárlónak, akik között egy orvos is volt, hogy kevés a nyugdíja, így az még megfelelő élelemre sem elegendő, ezért rendszeresen éhes marad. Valamint a lakásában is hideg van, azért kimerült a szervezete, és ez idézte elő nála rosszullétet.


A jobboldali politikusokon túl Ferrara püspöke, fehér hollóként az olasz előljárói karban, már 2016-ban is felemelte a szavát az olasz migrációs politika miatt, amely csak a migránsokat segíti, és elfelejtkezik az egyre növekvő számú olasz szegényekről. Azonban ahelyett, hogy az olasz katolikus egyház hallgatott volna rá, a migránsokkal végtelenül “jóságos” Ferenc pápa igen rövid időn belül nyugdíjazta a Vatikán fő irányvonala ellenében szóló Monsignor Negri püspököt.

Miközben egyre több olasz ember jut nehéz sorsra azért is, mert az olasz állam euro milliárdokat von meg tőlük a migránsok javára, addig az állítólag ínség és háborúk elől menekülő afrikaiknak még három csillagos szállodákban sem jó. Például éppen tegnap is Szardínia szigetén az egyik tengerparti városban tüntettek az afrikai menedékkérők, hogy mielőbb adják meg nekik a menekülstátuszt és az azzal járó papírokat, két órára állva el a főutat az engedély nélküli, spontán kitörő megmozdulásukkal.

Afrikai menedékkérők százezreire költ az olasz állam havi ezer eurót költ fejenként. De a migránsoknak sokszor még a teljes ellátás sem elég jó a havi zsebpénzzel, és rendszeresen tüntetnek a rossz körülmények miatt. Közben meg sok olasz marad éhkoppon és és rendes lakhatás nélkül. Ezt hozta el Olaszországnak a nyitott társadalom filantróp eszméje, egyre több szegény olaszt, és egyre több tüntető afrikait.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre