Elzavarták a migránsok a rendőröket az észak-olasz Pordenonéban


Néhány napja egy dél-ázsiai részeg és bedrogozott menedékkérő zaklatta a járókelőket Pordenonéban az utcán, ezért rendőrt hívtak. A kiérkező járőrök el is fogták őt, de afgán és pakisztáni migránsok a segítségére siettek, közrefogták az olasz rendőröket, és kiszabadították a honfitársukat. A rendfenntartók a túlerő miatt elmenekültek.

Pordenone egy kb. 51 fős város Észak-Olaszországban, ahova az ún. szétszórt elosztás keretében helyeztek el többek között dél-ázsiai, afganisztáni és pakisztáni menedékkérőket a jobb integrációjuk érdekében. Olaszországban a jobboldali sajtóban gyakran jelennek meg hírek az utcán a járólekelőkre támadó migránsokról. Eddig azonban minden híradás viszonylag megnyugtatóan azzal zárult, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök elfogták őket, és helyre állt a rend.

Várható volt sajnos azonban az, hogy a bevándorlók számának a növekedésével ez nem lesz mindig ilyen egyszerű, és csak idő kérdése, hogy mikor jön el az a pont, amikor az olasz rendőrség már nem tudja ellátni az állampolgárai védelmét, és a migránsok “győznek”. Éppen ez történt január közepén az észak-olasz városban, amikor a migránsok a járókelőket zaklató társuk mellé álltak, és végül a rendőröknek kellett miattuk megfutamodni.



Pordenonei városkép

Habár a térfigyelő kamerák segítségével sikerült végül a rendfenntartókra csoportosan rátámadó menedékkérőkből négyet azonosítani, és őket le is tartóztatták több napos nyomozás után, de ez már ne változtat azon a tényen, hogy az olaszok nincsenek már többé biztonságban a saját városaikban az utcákon az állítólag üldöztetések és háborúk elől menekülő és Európában békességre és nyugalomra vágyó dél-ázsiai, közel-keleti és afrikai férfiak miatt. Ugyanis ez utóbbiak egy jó része valami furcsa dolog miatt nemhogy élvezné, hogy végre biztonságban van, hanem éppen hogy rátámad azokra, akik megmentik őket a származási országaikban dúló üldözéstől és terrortól.

Az ENSZ-főtitkára Antonio Gutarres migrációról néhány napja közreadott jelentésében arról beszél, hogy “a migráció a gazdasági fejlődés, az innováció és a fenntartható fejlődés motorja”, és nem kell különbséget tenni menekült és gazdasági migráns között, mert a “migráció minden évben milliók számára teszi lehetővé, hogy új lehetőségeket keressenek maguknak”. Továbbá szerinte a bevándorlók “pozitív hozzájárulást jelentenek mind a befogadó, mind a származási országnak”.



Így közlekedik Guateress

A fenti esetekre azonban nem tér ki Guatarres migrációt éljenző jelentése. Hétköznapi utcán járó emberként viszont elég nehéz értelmezni az ENSZ-főtikára migrációs ömlengését, hogy mi a jó csoda pozitív hozzájárulás is lenne az életéhez az, hogy idegen emberek zaklatják és bántalmazzák azokon az utcákon járva, ahol eddig az égvilágon senki nem támadta meg semmilyen formában. De már csak ilyen az egyszerű nép, amely nem képes megérteni azt, hogy milyen szuper világmegváltó nagy gazdasági terv részese is ő igazából, amikor távoli idegenek letámadják a saját hazájában az addig teljesen biztonságos helyeken. Nem véletlen, hogy sok migrációpárti politikusnak végül is maga ez a nép és értetlensége lesz a fő baja, és a fenti és hasonló eseményeket pedig úgy kezeli, mintha nem is léteznének. Végül is számukra valóban nem léteznek...

Források:

http://www.ansa.it/friuliveneziagiulia/notizie/2018/01/19/migranti-avevano-aggredito-polizia-fermi-a-pordenone_7b61fd45-825e-4db1-84ec-fcee8811232e.html

http://messaggeroveneto.gelocal.it/pordenone/cronaca/2018/01/19/news/avevano-aggredito-agenti-di-polizia-arresti-a-pordenone-1.16370685

http://www.secoloditalia.it/2018/01/poliziotti-aggrediti-dai-migranti-costretti-a-fuggire-accade-a-pordenone/

http://www.ilgiornale.it/news/cronache/rapporto-dellonu-sullimmigrazione-ostacolarla-autolesionismo-1484568.html

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Merénylet gyanús a Sea Watch 3 engedély nélküli kikötése Lampedusa szigetén

Szabad utat adott az NGO-s hajóknak egy olasz bíró, de most meg a líbiaiak akarják őket elkapni

Pucérra vetkőzve támadt rá egy migráns olasz rendőrökre